Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2013 do 30.06.2013
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
3 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7,00 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,65 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
24,45 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
2,81 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
5,52 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
47,84 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
347 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,09 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,34 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
698 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2013 - 30.06.2013
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
15
|
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7,00
|
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,80 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,22 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
2,19 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
5,00 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
45,00 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
274 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,05 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,19 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
529 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2013 - 30.06.2013
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
5
|
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7,00 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,47 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
8,07 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,61 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
12,00 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
24,33 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
272 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,14 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,25 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
495
|
2500 | |