W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.

 

ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno

 

Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87

 

Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl

 

REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Wróć

Poziom świadczonych usług

Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2022 do 31.12.2022

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 8 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,60 6,5-9
5. Chlorki mg/l 16,04 250
6. Azotany mg/l 2,55 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 1,83 50
9. Żelazo ug/l 37,39 200
10. Twardość mg/l 338 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,22 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 654 2500

 

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2022 - 31.12.2022

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 24 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,72 6,5-9
5. Chlorki mg/l 7,00 250
6. Azotany mg/l 2,37 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 13,40 50
9. Żelazo ug/l 50,70 200
10. Twardość mg/l 295 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,19 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 570 2500

 

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2022 - 31.12.2022

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 14 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,52 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,75 250
6. Azotany mg/l 1,95 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 6,50 50
9. Żelazo ug/l 22,88 200
10. Twardość mg/l 266 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,08 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 526 2500

 

Analiza parametrów na terenie Modliszewka za okres 01.07.2022 - 31.12.2022

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 23 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,37 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,00 250
6. Azotany mg/l 2,80 50
7. Azotyny mg/l 0,07 0,5
8. Mangan ug/l 40,25 50
9. Żelazo ug/l 16,10 200
10. Twardość mg/l 330 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,07 0,5
12. Mętność NTU 0,04 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 684 2500

 

Powiadom znajomego