W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.

 

ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno

 

Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87

 

Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl

 

REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Powrót

Poziom świadczonych usług

Wersja strony w formacie XML
Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2021 do 30.06.2021

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 10 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,29 6,5-9
5. Chlorki mg/l 14,55 250
6. Azotany mg/l 2,57 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 5,89 50
9. Żelazo ug/l 35,94 200
10. Twardość mg/l 311 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,22 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 632 2500

 

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2021 - 30.06.2021

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 12 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,35 6,5-9
5. Chlorki mg/l 8,21 250
6. Azotany mg/l 1,99 50
7. Azotyny mg/l 0,01 0,5
8. Mangan ug/l 11,50 50
9. Żelazo ug/l 32,50 200
10. Twardość mg/l 283 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,14 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 556 2500

 

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2021 - 30.06.2021

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 9 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,10 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,46 250
6. Azotany mg/l 2,18 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 6,00 50
9. Żelazo ug/l 29,38 200
10. Twardość mg/l 262 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,16 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 511 2500

 

Analiza parametrów na terenie Modliszewka za okres 01.01.2021 - 30.06.2021

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 16 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,12 6,5-9
5. Chlorki mg/l 5,68 250
6. Azotany mg/l 2,75 50
7. Azotyny mg/l 0,04 0,5
8. Mangan ug/l 37,17 50
9. Żelazo ug/l 22,00 200
10. Twardość mg/l 333 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,11 0,5
12. Mętność NTU 0,08 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 687 2500

 

Powiadom znajomego

Powiadom znajomego

* Pole wymagane