W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.


ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno


Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87


Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl


REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Powrót

Poziom świadczonych usług

Wersja strony w formacie XML

Parametry jakości wody

Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2018 do 31.12.2018

L.p.ParametryJednostkaWoda uzdatnionaDopuszczalne zakresy wartości

Parametry mikrobiologiczne


1.Escherichia coli
jtk/100ml00
2.Bakterie grupy colijtk/100ml00
3.Enterokokijtk/100ml00
4.Ogólna liczba bakterii w 22Cjtk/1ml10
bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1.Zapach-
akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2.Barwa-
akceptowalna, bez nieprawidłowych zmianakceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3.Smak-
akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4.Stężenie jonów wodoru (pH)
-
7,746,5-9
5.Chlorkimg/l17,22
250
6.Azotanymg/l2,9250
7.Azotynymg/l0,000,5
8.Manganug/l7,33
50
9.Żelazoug/l38,39
200
10.Twardość
mg/l33260-500
11.Jon amonumg/l0,030,5
12.MętnośćNTU0,22zalecana wartość do 1,0
13.Przewodność elektryczna
uS/cm679
2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2018 - 31.12.2018

L.p.ParametryJednostkaWoda uzdatnionaDopuszczalne zakresy wartości

Parametry mikrobiologiczne


1.Escherichia colijtk/100ml00
2.Bakterie grupy colijtk/100ml00
3.Enterokokijtk/100ml00
4.Ogólna liczba bakterii w 22Cjtk/1ml16
bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1.Zapach-akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa-akceptowalna, bez nieprawidłowych zmianakceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3.Smak-
akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4.Stężenie jonów wodoru (pH)-7,85
6,5-9
5.Chlorkimg/l12,84250
6.Azotanymg/l2,4050
7.Azotynymg/l0,000,5
8.Manganug/l9,92
50
9.Żelazoug/l27,73200
10.Twardość
mg/l292
60-500
11.Jon amonu
mg/l0,080,5
12.MętnośćNTU0,08zalecana wartość do 1,0
13.Przewodność elektryczna
uS/cm597
2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2018 - 31.12.2018

L.p.ParametryJednostkaWoda uzdatnionaDopuszczalne zakresy wartości

Parametry mikrobiologiczne


1.Escherichia colijtk/100ml00
2.Bakterie grupy colijtk/100ml00
3.Enterokokijtk/100ml00
4.Ogólna liczba bakterii w 22Cjtk/1ml7
bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1.Zapach-akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa-akceptowalna, bez nieprawidłowych zmianakceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3.Smak-
akceptowalny, bez nieprawidłowych zmianakceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4.Stężenie jonów wodoru (pH)-7,56
6,5-9
5.Chlorkimg/l7,21
250
6.Azotanymg/l2,2050
7.Azotynymg/l0,010,5
8.Manganug/l13,0050
9.Żelazoug/l21,35
200
10.Twardość
mg/l266
60-500
11.Jon amonu
mg/l0,010,5
12.MętnośćNTU0,09zalecana wartość do 1,0
13.Przewodność elektryczna
uS/cm531
2500

Powiadom znajomego

Powiadom znajomego

* Pole wymagane