W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.


ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno


Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87


Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl


REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Powrót

Poziom świadczonych usług

Wersja strony w formacie XML

Parametry jakości wody

Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2013 do 30.06.2013

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości

Parametry mikrobiologiczne


1. Bakterie grupy coli typu kałowego liczba/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli liczba/100ml 0 0
3. Enterokoki liczba/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C liczba/1ml 3 bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1. Zapach mg/l akceptowalny akceptowalny
2. Barwa mg/l 7,00 15
3. Odczyn pH 7,65 6,5-9
4. Chlorki mg/l 24,45 250
5. Azotany mg/l 2,81 50
6. Azotyny mg/l 0,00 0,5
7. Mangan ug/l 5,52 50
8. Żelazo ug/l 47,84 200
9. Twardość ogólna mg/l 347 60-500
10. Amoniak mg/l 0,09 0,5
11. Mętność NTU 0,34 1
12. Przewodność elektryczna właściwa uS/cm 698 2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2013 - 30.06.2013

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczlne zakresy wartości

Paramtry mikrobilogiczne


1. Bakterie grupy coli typu kałowego liczba/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli liczba/100ml 0 0
3. Enterokoki liczba/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C liczba/1ml 15
bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1. Zapach mg/l akceptowalny akceptowalny
2. Barwa mg/l 7,00
15
3. Odczyn pH 7,80 6,5-9
4. Chlorki mg/l 9,22 250
5. Azotany mg/l 2,19 50
6. Azotyny mg/l 0,00 0,5
7. Mangan ug/l 5,00 50
8. Żelazo ug/l 45,00 200
9. Twardość ogólna mg/l 274 60-500
10. Amioniak mg/l 0,05 0,5
11. Mętność NTU 0,19 1
12. Przewodność elektryczna właściwa uS/cm 529 2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2013 - 30.06.2013

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości

Parametry mikrobilogiczne


1. Bakterie grupy coli typu kałowego liczba/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli liczba/100ml 0 0
3. Enterokoki liczba/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C liczba/1ml 5
bez nieprawidłowych zmian

Parametry fizyczno-chemiczne


1. Zapach mg/l akceptowalny akceptowalny
2. Barwa mg/l 7,00 15
3. Odczyn pH 7,47 6,5-9
4. Chlorki mg/l 8,07 250
5. Azotany mg/l 1,61 50
6. Azotyny mg/l 0,00 0,5
7. Mangan ug/l 12,00 50
8. Żelazo ug/l 24,33 200
9. Twardość ogólna mg/l 272 60-500
10. Amoniak mg/l 0,14 0,5
11. Mętność NTU 0,25 1
12. Przewodność elektryczna właściwa uS/cm 495
2500

Powiadom znajomego

Powiadom znajomego

* Pole wymagane