Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2012 do 31.12.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
3 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,57 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
25,45 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,01 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
5,92 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
38,41 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
328 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,06 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,4 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
630 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2012 - 31.12.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
4 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
6 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,75 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
11,61 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,84 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
11,25 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
22,5 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
277 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,07 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,17 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
547 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2012 - 31.12.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
2 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
6,00 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,25 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,72 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,44 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
12,00 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
14,75 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
266 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,09 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,12 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
501 |
2500 | |