Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2012 do 30.06.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
5 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,60 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
24,04 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,24 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
5,0 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
56,32 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
365 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,1 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,38 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
720 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2012 - 30.06.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
1 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
10 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,60 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
7,31 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
2,01 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
5,00 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
43 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
290 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,12 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,29 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
563 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2012 - 30.06.2012
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
3 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
8,00 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,47 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
5,53 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,43 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,01 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
8,70 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
30,33 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
270 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,11 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,27 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
506 |
2500 | |