Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2010 do 31.12.2010
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
10 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
8 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,65 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
25,36 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
4,10 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,14 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
20 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
76,73 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
312 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,07 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,38 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
741,42 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2010 - 31.12.2010
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
9 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
8 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,9 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,47 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,43 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,02 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
4 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
47 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
239 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,08 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,2 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
630 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2010 - 31.12.2010
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
19 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
8 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,5 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,07 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,71 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
30 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
54 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
277 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,08 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,20 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
511 |
2500 | |