Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2011 do 30.06.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
14 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,71 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
25,60 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,72 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
23,73 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
73,33 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
364 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,07 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,34 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
721 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2011 - 30.06.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
2 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,72 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,62 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
2,63 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,01 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
15,17 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
58 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
302 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,11 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,39 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
560 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2011 - 30.06.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
0 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
6 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,78 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
8,85 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
2,94 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,02 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
14 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
55,50 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
287 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,05 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,11 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
484 |
2500 | |