Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2020 do 31.12.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 10 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,15 6,5-9
5. Chlorki mg/l 16,71 250
6. Azotany mg/l 2,92 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 6,39 50
9. Żelazo ug/l 38,94 200
10. Twardość mg/l 324 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,24 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 655 2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2020 - 31.12.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 16 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,18 6,5-9
5. Chlorki mg/l 7,93 250
6. Azotany mg/l 2,35 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 16,38 50
9. Żelazo ug/l 41,38 200
10. Twardość mg/l 281 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,03 0,5
12. Mętność NTU 0,20 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 583 2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2020 - 31.12.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 10 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,05 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,57 250
6. Azotany mg/l 1,63 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 12,00 50
9. Żelazo ug/l 30,10 200
10. Twardość mg/l 257 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,17 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 516 2500