Parametry jakości wody

Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2020 do 30.06.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 10 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,13 6,5-9
5. Chlorki mg/l 17,57 250
6. Azotany mg/l 3,01 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 8,08 50
9. Żelazo ug/l 34,70 200
10. Twardość mg/l 322 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,21 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 653 2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2020 - 30.06.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 14 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,33 6,5-9
5. Chlorki mg/l 9,27 250
6. Azotany mg/l 2,21 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 22,25 50
9. Żelazo ug/l 43,38 200
10. Twardość mg/l 282 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,16 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 547 2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2020 - 30.06.2020

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 11 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 6,92 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,73 250
6. Azotany mg/l 2,10 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 10,35 50
9. Żelazo ug/l 28,40 200
10. Twardość mg/l 250 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,08 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 541 2500