Parametry jakości wody

Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2019 do 31.12.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 11 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,39 6,5-9
5. Chlorki mg/l 17,26 250
6. Azotany mg/l 3,13 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 7,50 50
9. Żelazo ug/l 34,06 200
10. Twardość mg/l 318 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,22 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 672 2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2019 - 31.12.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 18 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,65 6,5-9
5. Chlorki mg/l 7,84 250
6. Azotany mg/l 2,44 50
7. Azotyny mg/l 0,01 0,5
8. Mangan ug/l 21,67 50
9. Żelazo ug/l 42,15 200
10. Twardość mg/l 284 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,17 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 593 2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2019 - 31.12.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 12 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,29 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,45 250
6. Azotany mg/l 2,25 50
7. Azotyny mg/l 0,01 0,5
8. Mangan ug/l 11,00 50
9. Żelazo ug/l 27,38 200
10. Twardość mg/l 262 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,15 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 535 2500