Parametry jakości wody

Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2019 do 30.06.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 9 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,44 6,5-9
5. Chlorki mg/l 15,99 250
6. Azotany mg/l 2,72 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 9,15 50
9. Żelazo ug/l 41,68 200
10. Twardość mg/l 313 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,23 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 649 2500

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2019 - 30.06.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 12 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,35 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,94 250
6. Azotany mg/l 1,89 50
7. Azotyny mg/l 0,06 0,5
8. Mangan ug/l 25,59 50
9. Żelazo ug/l 36,65 200
10. Twardość mg/l 287 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,14 0,5
12. Mętność NTU 0,23 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 567 2500

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2019 - 30.06.2019

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 13 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,29 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,65 250
6. Azotany mg/l 2,11 50
7. Azotyny mg/l 0,01 0,5
8. Mangan ug/l 12,15 50
9. Żelazo ug/l 30,13 200
10. Twardość mg/l 269 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,08 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 509 2500