Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.

 

ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno

 

Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87

 

Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl

 

REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Wróć

Poziom świadczonych usług

Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.01.2025 do 30.06.2025

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 7 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,53 6,5-9
5. Chlorki mg/l 21,01 250
6. Azotany mg/l 3,06 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 4,00 50
9. Żelazo ug/l 38,33 200
10. Twardość mg/l 366 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,20 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 702 2500

 

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.01.2025 - 30.06.2025

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 24 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,47 6,5-9
5. Chlorki mg/l 8,46 250
6. Azotany mg/l 2,23 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 8,00 50
9. Żelazo ug/l 47,50 200
10. Twardość mg/l 292 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,26 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 567 2500

 

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.01.2025 - 30.06.2025

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 9 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,38 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,75 250
6. Azotany mg/l 1,83 50
7. Azotyny mg/l 0,01 0,5
8. Mangan ug/l 9,00 50
9. Żelazo ug/l 23,00 200
10. Twardość mg/l 271 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,07 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 507 2500

 

Analiza parametrów na terenie Modliszewka za okres 01.01.2025 - 30.06.2025

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 11 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,31 6,5-9
5. Chlorki mg/l 7,09 250
6. Azotany mg/l 2,84 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 14,00 50
9. Żelazo ug/l 16,50 200
10. Twardość mg/l 347 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,02 0,5
12. Mętność NTU 0,04 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 669 2500

 

Powiadom znajomego