Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

Kontakt

Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
w Gnieźnie Sp. z o.o.

 

ul. Żwirki i Wigury 28
62-200 Gniezno

 

Tel.: 61-424-59-10
Faks: 61-426-30-87

 

Adres e-mail: sekretariat@pwikgniezno.com.pl

 

REGON: 630973338
NIP: 784-00-03-346

Wróć

Poziom świadczonych usług

Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2023 do 31.12.2023

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 8 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,74 6,5-9
5. Chlorki mg/l 18,88 250
6. Azotany mg/l 3,20 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 3,28 50
9. Żelazo ug/l 37,50 200
10. Twardość mg/l 348 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,01 0,5
12. Mętność NTU 0,19 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 689 2500

 

Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2023 - 31.12.2023

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 23 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,72 6,5-9
5. Chlorki mg/l 8,04 250
6. Azotany mg/l 2,14 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 6,09 50
9. Żelazo ug/l 39,84 200
10. Twardość mg/l 301 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,04 0,5
12. Mętność NTU 0,23 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 571 2500

 

Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2023 - 31.12.2023

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 12 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,60 6,5-9
5. Chlorki mg/l 6,92 250
6. Azotany mg/l 1,85 50
7. Azotyny mg/l 0,00 0,5
8. Mangan ug/l 13,00 50
9. Żelazo ug/l 39,00 200
10. Twardość mg/l 278 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,03 0,5
12. Mętność NTU 0,15 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 519 2500

 

Analiza parametrów na terenie Modliszewka za okres 01.07.2023 - 31.12.2023

 

L.p. Parametry Jednostka Woda uzdatniona Dopuszczalne zakresy wartości
  Parametry mikrobiologiczne      
1. Escherichia coli jtk/100ml 0 0
2. Bakterie grupy coli jtk/100ml 0 0
3. Enterokoki jtk/100ml 0 0
4. Ogólna liczba bakterii w 22C jtk/1ml 21 bez nieprawidłowych zmian
  Parametry fizyczno-chemiczne      
1. Zapach - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
2. Barwa - akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian akceptowalna, bez nieprawidłowych zmian
3. Smak - akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian akceptowalny, bez nieprawidłowych zmian
4. Stężenie jonów wodoru (pH) - 7,37 6,5-9
5. Chlorki mg/l 7,13 250
6. Azotany mg/l 3,31 50
7. Azotyny mg/l 0,04 0,5
8. Mangan ug/l 11,50 50
9. Żelazo ug/l 25,00 200
10. Twardość mg/l 337 60-500
11. Jon amonu mg/l 0,06 0,5
12. Mętność NTU 0,16 zalecana wartość do 1,0
13. Przewodność elektryczna uS/cm 682 2500

 

Powiadom znajomego