Parametry jakości wody
Analiza parametrów na terenie Gniezna za okres 01.07.2011 do 31.12.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobiologiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
11 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,60 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
28,05 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,46 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
21,12 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
84,18 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
372 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,14 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,42 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
763 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Czerniejewo - Kosmowo za okres 01.07.2011 - 31.12.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczlne zakresy wartości |
|
Paramtry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
2 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,60 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
12,20 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
3,20 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,00 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
31,20 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
44 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
310 |
60-500 |
10. |
Amioniak |
mg/l |
0,04 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,16 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
604 |
2500 |
Analiza parametrów na terenie Żydowa za okres 01.07.2011 - 31.12.2011
L.p. |
Parametry |
Jednostka |
Woda uzdatniona |
Dopuszczalne zakresy wartości |
|
Parametry mikrobilogiczne |
|
|
|
1. |
Bakterie grupy coli typu kałowego |
liczba/100ml |
0 |
0 |
2. |
Bakterie grupy coli |
liczba/100ml |
0 |
0 |
3. |
Enterokoki |
liczba/100ml |
0 |
0 |
4. |
Ogólna liczba bakterii w 22C |
liczba/1ml |
0 |
bez nieprawidłowych zmian |
|
Parametry fizyczno-chemiczne |
|
|
|
1. |
Zapach |
mg/l |
akceptowalny |
akceptowalny |
2. |
Barwa |
mg/l |
7,15 |
15 |
3. |
Odczyn |
pH |
7,27 |
6,5-9 |
4. |
Chlorki |
mg/l |
9,90 |
250 |
5. |
Azotany |
mg/l |
1,79 |
50 |
6. |
Azotyny |
mg/l |
0,01 |
0,5 |
7. |
Mangan |
ug/l |
30 |
50 |
8. |
Żelazo |
ug/l |
53,33 |
200 |
9. |
Twardość ogólna |
mg/l |
280 |
60-500 |
10. |
Amoniak |
mg/l |
0,08 |
0,5 |
11. |
Mętność |
NTU |
0,13 |
1 |
12. |
Przewodność elektryczna właściwa |
uS/cm |
514 |
2500 | |